Nederland wint eerste duel op EK 2024 van Polen

Het Nederlands elftal heeft vanavond zijn eerste wedstrijd op het EK 2024 gewonnen. In Poule D won Oranje met 2-1 van Polen en doet daarmee goede zaken in deze groep. Morgen spelen Frankrijk en Oostenrijk tegen elkaar.

Overwicht Nederland in de eerste helft

Het Nederlands elftal begon erg sterk aan de wedstrijd maar het was Polen dat op voorsprong kwam. Adam Buksa kopte vanuit een corner na 16 minuten spelen binnen. Cody Gakpo deed namens Nederland wat terug en gezien de kansenverhoudingen was dat ook terecht. Wout Weghorst maakte in de 83e minuut de winnende goal: Nederland wint met 2-1 van Polen.

Op vrijdag 21 juni speelt Nederland tegen Frankrijk. Die wedstrijd begint om 21.00 uur. De laatste groepswedstrijd van Oranje is op 25 juni om 18.00 uur. Dan speelt Nederland tegen Oostenrijk.

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.